Jordi Sargatal Vicens: president de SolucioNAT

Jordi Sargatal Vicens: president de SolucioNAT"

Des de l’any 1972 em dedico a l'estudi de la Natura, especialitzat en les aus, les zones humides i la gestió del territori en general.


Del 1976 al 1983, vaig participar molt activament en la campanya de defensa dels Aiguamolls de l’Empordà, que va culminar en la creació del Parc Natural. El 1982 vaig iniciar i dirigir el Servei de Control de Mosquits de la Badia de Roses i Baix Ter fins al 1984. Vaig ser director del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà durant 14 anys, des de l’abril del 1984 fins al febrer del 1998. A partir de l’any 1998 i fins al febrer del 2009, vaig ser director de la Fundació Territori i Paisatge, entitat des de la qual es va promoure la conservació de la Natura, sobretot amb l’adquisició de zones d’interès. Actualment soc director general del Grup Mascort, dedicat al turisme sostenible i a la gestió del Patrimoni Natural i Cultural.


He publicat nombrosos articles i llibres, entre els quals destaca el Handbook of the Birds of the World com a coeditor, obra de 17 volums que tracta les 10.000 espècies d’ocells del món.


També he estat president de la ICHN (Institució Catalana d’Història Natural) i de la IAEDEN (Institució Altempordanesa per a la Defensa i Estudi de la Natura). Actualment presideixo l’APNAE (Associació d' Amics del Parc Natural Aiguamolls de l’ Empordà) i soc membre de la Junta de SEO/Birdlife, membre del Club de Roma, del Consell del Premi Margalef i del Rewilding Cercle. A primers de maig del 2015, el conseller de Territori i Sostenibilitat em va nomenar membre del Consell d’Experts per dissenyar la futura Agència del Medi Ambient i del Territori. També vaig ser coordinador del Observatorio del Mundo Rural y la Biodiversidad, lligat al Ministeri d’Agricultura del Govern d’Espanya.
Jordi Sargatal Vicens: president de SolucioNAT"